Soru & Cevap

Python öğrenmeye başlamadan önce hangi konulara hakim olmalıyım?

30.10.2021 - 01:48

Python öğrenmeye başlamadan önce hangi konulara hakim olmalıyım?

1,602 Görüntülenme

9 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

Profile picture for user sevgii
sevgii
29.12.2022 - 02:03

Bence başlangıç seviyesi olarak önce algoritma bilgisi şart. Sitede zaten python eğitimleri mevcut diye biliyorum, inceleyebilirsiniz. Bir de ingilizce çok önemli.

Profile picture for user abdullahergul
abdullahergul
18.06.2022 - 08:03

Python öğrenip veri bilimi dalında ilerlemek isterseniz matematik ve istatistik konularında bilgi birikiminizin olması gerekecektir. Bunlar dışında algoritma kurma mantığı için bol bol alıştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Profile picture for user Ebru Kardaş
Ebru Kardaş
14.06.2022 - 08:21

Merhaba,

Temel seviye ingilizce , kod mantığı , algoritma ve dil kütüphanelerini araştırman iyi bir başlangıç olacaktır.

 

#python

Profile picture for user serkanpolat
serkanpolat
09.05.2022 - 07:46

ingilizce şart

Profile picture for user osman6807
osman6807
12.02.2022 - 05:12

Bence ilk olarak gerçekten python öğrenmen mi lazım ona bak çünkü üretilecek şeye göre farklı yazılım dilleri var. 

Profile picture for user thorinmeekalkan
thorinmeekalkan
15.11.2021 - 04:32

öncelikli olarak pyton makine öğrenmesi ve yapay zeka üzerine temel olarak kullanılan metinsel bir dildir pyton diğer nesnesel dillere nazaran kullanıcı arayüz kolaylığı sayesinde karmaşık makine öğrenmesi projelerinde büyük çoğunlık ile kullanılır.Pyton çalışırken dikkat edilmesi gerekn en önemli konu yazılacak fonksiyonlara karşılık bir kütüphane tahsil ediliyor mu bunu belirlemek gerekiyor.Kalan tüm işlemler ve fonksiyonlar diğer diller ile aynı mantıkta çalışr.Yalnnızca aralarında syntax farkı mevcut bulunmakta

Profile picture for user arslnburak2001
arslnburak2001
06.11.2021 - 12:20

Python öğrenirken fonksiyonları kullanmadan örnek problemleri if,input,print,for, komutlarıyla çözerseniz Algoritmayı iyi bir şekilde oturtursunuz diye düşünüyorum zaten programlamada önemli olan algoritmayı kavramak. Farklı bir dilde sadece terimler değişir mantık aynı.

picture-258961-1566731831.jpg
batuhanonderr
05.11.2021 - 01:53

Bana kalırsa; yeni iseniz programlama dili öğrenilmeden algoritma öğrenilmelidir. Çünkü algoritma mantığı tam oturmadan kod yazmak elinizde bir isveç çakısı var ama kullanmayı bilmiyorsunuz gibidir. Yani hazırlığınızın ilk aşaması, algoritma olmalıdır. Algoritma öğrenilmiş ve genel algoritmalara hakim iseniz bir problemin çözümünü biliyorsunuz demektir. Sırada bunu kodlamak vardır.

Python, diğer dillere göre esnek ve daha basittir bu yüzden syntax öğrenimi gayet anlaşılırdır. Çok kompleks işlemlerin bile metotlarını bulabilme imkanınız var. Fakat her dilde olduğu gibi öncesinde doküman okumalı ve o dil hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Elinizdeki çakının ne işe yaradığını bilirseniz doğru yerde kullanabilirsiniz. Bir tornavida ile çivi çakmaya çalışmazsınız. Ve mümkün olduğunca araştırmalı ve internette arama yapabilmeyi öğrenmelisiniz. Her şeyin bir yanıtı mutlaka internette vardır.

Öğrenirken bir roadmap(yol haritası) oluşturmalısınız. Böylece ilerlemeyi takip edebilir ve eksiklikleri görebilirsiniz. İnternette "Python roadmap" diye arama yaparsanız bir çok kaynaktan fikir edinebilirsiniz.

Şimdiden kolay gelsin. İyi çalışmalar...

Profile picture for user esemihsahin
esemihsahin
30.10.2021 - 12:08

Merhaba,

Bu sorunun cevabı, diğer tüm programlama dilleri için de geçerli olan kuralar göre; Python ile ne yapmak istediğinize bağlı olarak değişebilmektedir. Basit olarak bir tek dosyadan oluşan küçük bir konsol uygulaması yazabilirsiniz. Veya yapay zeka ile, öğrenme ile ilgili küçük bir method da yazabilirsiniz.

Eğer programlamada yeni iseniz öncelikle genel olarak farklı programlama dillerinde de birbirine çok benzer ve hatta kısmen aynı şekilde kullanılan deyimlere (if-else, switch-case, döngüler, ...) âşinalık kazanmak faydalı olacaktır. Bunu yaparken bir öneri olarak algoritma akış şemalarını kullanmanızı ve sonrasında kodlama yapmanızı söyleyebilirim. Bunun için küçük problemleri çözmeye yönelik uygulamalarla başlayabilirsiniz. Sonrasında nesne tabanlı programlama (object oriented programming) tekniklerini detaylı şekilde öğrenip uygulayabilirsiniz.

İyi çalışmalar...

Yağmur Sözeyataroğlu
31.10.2021 - 08:20

teşekkürler